Güz Sancısı’nın 23 Ocak’ta vizyon’da

Güz Sancısı’nın 23 Ocak’ta vizyon’da

SİNEMA VE DİZİ TARİHİNE, YAPTIĞI İDDİALI İŞLERLE İMZASINI ATAN TOMRİS GİRİTLİOĞLU’NUN ÇEKTİĞİ ’GÜZ SANCISI’ FİLMİ TAMAMLANMAK ÜZERE. BEREN SAAT’İN RUM FAHİŞE ELENA’YI CANLANDIRDIĞI FİLM, OCAK AYINDA VİZYONDA OLACAK.

Hatırla Sevgili’, ’Çemberimde Gül Oya’, ’Karayılan’ gibi dizilerin yanı sıra ’Salkım Hanımın Taneleri’ gibi dönem filmlerine de imzasını atan Tomris Giritlioğlu, yine son derece iddialı bir yapımın çekimlerini sürdürüyor.

Proje tasarım ve yapımcı kimliği ile sayısız dizi projesine adını yazdıran Giritlioğlu’nun yönettiği ’Güz Sancısı’ filmi için, uzun süren ön hazırlıkların ardından 8 hafta önce çekimlere başlanmıştı.

‘Güz Sancısı’, Yılmaz Karakoyunlu’nun aynı adlı eserinden sinemaya uyarlandı. Filmde, 1955 yılında yaşanan 6-7 Eylül olaylarının gölgesinde iki gencin aşk hikayesi anlatılıyor.

Senaryosunu ’Hatırla Sevgili’ dizisinin senaristi Nilgün Öneş ile Etyen Mahcupyan’ın birlikte yazdıkları filmin büyük bir bölümü Beyoğlu ve genelinde çekiliyor. Çekim için döneme uygun hale getirilen mekanların hazırlığında 3 sanat yönetmeni görev alıyor.

Aylar süren ön hazırlığın ardından başlayan çekimlerde, oyuncuların yanı sıra yaklaşık 1500 figüran da rol aldı.

Filmde, genç jenerasyon oyuncuları arasında, oynadığı rollerde gösterdiği performansıyla giderek yükselen Beren Saat başrol oyuncuları arasında yer alıyor. Elena isimli Rum bir fahişeyi canlandıran Beren Saat’in yanı sıra filmde, Murat Yıldırım, Tuncel Kurtiz, Hüseyin Avni Danyal, İlker Aksum, Belçim Bilgin Erdoğan, Okan Yalabık, Zeliha Berksoy ve Umut Kurt da oynuyor.

Son yılların en yüksek bütçeli filmleri arasında yer aldığı söylenen ’Güz Sancısı’nın 23 Ocak’ta vizyona girmesi planlanıyor.

0 yorum: